Četvrtak, 23 Maja, 2024

Mostarska tvrtka nagradila zaposlenike i njihove porodice odmorom u Turskoj

Rastuća mostarska tehnološka tvrtka odlučila je na rijetko viđen način nagraditi svoje zaposlenike – zajedno s porodicama počastila ih je odmorom u Alanji u Turskoj.

Jedan od osnivača ZenDev-a Senad Šantić kaže da je pitanje zašto su se odlučili na takav korak “pošteno” – potiče na razmišljanja o stilovima vodstva, odnosu zaposlenika i poslodavca, upravljanju prihodima, kapitalizmu naspram socijalizma i mnogim drugim.

– Kad smo shvatili da većina ljudi u našoj tvrtki nikada prije nije bila u zrakoplovu, znali smo da želimo učiniti nešto posebno za ljude koji su sve učinili za nas, kazao je Šantić i dodao kako su on i drugi osnivač firme Nikola Mirković uvijek željeli poboljšati kvalitetu života u ovoj regiji, prenosi Indikator.

Putovanje je, prema njegovim riječima, bilo iskreno i siguran je da će veza koja se dogodila na njemu imati pozitivan učinak prelijevanja na poslovanje kompanije.

– Mnogi će reći da poslodavac ne bi trebao imati ovakav odnos sa svojim zaposlenicima .. ali uvijek smo radili po svom, zaključio je na kraju Šantić u objavi na društvenim mrežama.

VIJESTI

Najnovije vijesti