Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETMUP TK: Policijski službenici učestvuju u Maršu mira 2018.

MUP TK: Policijski službenici učestvuju u Maršu mira 2018.

cats

Uz podršku menadžmenta MUP-a TK-a i u saradnji sa Sindikatom policije MUP-a TK oko 46 službenika ovog Ministarstva, u nedjelju su se u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključili brojnim učesnicima “Marša mira – Srebrenica 2018”, u okviru obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Prije priključivanja drugim učesnicima navedenog pohoda u Nezuku, službenici MUP-a TK-a su se u jutarnjim satima okupili ispred zgrade sjedišta MUP-a u Tuzli, gdje su ih ispratili , načelnik Odjeljenja za kodinaciju i usmjeravanje u Upravi policije MUP TK-a Kemal Suljkić sa saradnicima i predsjednik Sindikata policije MUP-a TK-a Dževad Velagić, koji su dali punu podršku ovom hrabrom i humanom pohodu i zaželjeli svima uspješan dolazak u Potočare.

Također, policijski službenici MUP-a TK-a će u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari