Četvrtak, 22 Februara, 2024

MUP TK – Uhapšena dva lica zbog izdavanja lažnih ljekarskih uvjerenja

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminaliteta) su, nakon višemjesečnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Bijeljini i uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina, dana 02.07.2019.godine izvršili pretrese dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine.

Ovom prilikom, lišena su slobode dva lica V.Đ. i R.M., oba nastanjena na području Bijeljine, vlasnici specijalističkih zdravstvenih ustanova, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izdavanje i upotreba neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom pretresa,  pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: protokoli bolesnika, pečati ljekara uposlenih u zdravstvenim ustanovama, kao i druga dokumentacija koja se dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Naime, radi se o nastavku aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK, koji su u ranijem periodu, nadležnom Tužilaštvu podnijeli Izvještaj protiv više vlasnika autoškola sa područja Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izdavanje i upotreba neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona FBiH.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica su predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti