Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKNa planinarskom domu Lipici održana tradicionalna "Kotlićijada"

Na planinarskom domu Lipici održana tradicionalna “Kotlićijada”

20210523122059 IMG 8521

Na planinirskom domu Lipici, u prelijepom ambijentu planine Majevice, danas je održana tradicionalna 15. po redu Kotlićijada, u organizaciji Planinarskog društva “Majevica” Srebrenik.
Osim što plijeni svojom nestvarnom ljepotom, planina Majevica danas je i mirisala, a zato je bilo zaslužno 15 ekipa koje su se takmičile u pripremanju gulaša. Po mišljenju stručne komisije, najbolji gulaš pripremila je ekipa Karanfil mahala, koja je i ponijela epitet pobjednika ovogodišnje Kotlićijade.


Kao i svaki puta do sada, Kotlićijada je puno više od samog takmičenja, prije svega to je jedna lijepa prilika za druženje u prelijepom prirodnom ambijentu, a danas je i vrijeme poslužilo organizatore i brojne goste iz Srebrenika, Zenice,Lukavca,Tuzle,Brčkog i drugih gradova. Gost ovogodišnje Kotlićijade bio je i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović sa svojim saradnicima.

20210523131955 IMG 8578


Prema riječima predsjednika PD “Majevica” Srebrenik Mirze Ordagića, za razliku od prethodnih izdanja ove manifestacije koje su održavane u centru Srebrenika, ovogodišnja je organizovana na lokalitetu planinarskog doma Lipici, s ciljem promocije ovog lijepo uređenog objekta, planine Majevice i planinarenja uopšte.


Za sve prisutne organizator je obezbijedio besplatan gulaš koji je pripremao velemajstor kuhanja Ekrem Duranović – Duri, a čiji je sponzor mesnica Bašićka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari