Srijeda, 21 Februara, 2024

Načelnik Općine Srebrenik upriličio prijeme za odbojkaše i košarkaše Gradine

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović danas je upriličio svečane odvojene prijeme za igrače i rukovodstvo Odbojkaškog kluba Gradina Herceg i Košarkaškog kluba Gradina Srebrenik.

Prijemi su organizirani u povodu velikih sportskih uspjeha koje su ovi klubovi postigli u protekloj takmičarskoj sezoni. Odbojkaški klub Gradina Herceg, rečeno je na prijemu, osvojio je titulu prvaka BiH u konkurenciji kadeta, dok su juniori ovog kluba vicešampioni države. Pored toga, OK Gradina Herceg je u protekloj sezoni osvojila i titule šampiona Federacije BiH u kategoriji kadeta i juniora, dok su pioniri ovog kluba osvojili treće mjesto u Federaciji BiH.

Protekla takmičarska sezona, rečeno je na današnjem prijemu, bila je izuzetno uspješno i za košarkaše srebreničke Gradine. Osvajanjem prvog mjesta u A-1 ligi Košarkaškog saveza Federacije BiH i plasmanom u Premijer košarkašku ligu BiH postigli su jedan od najvećih uspjeha u historiji sporta u Srebreniku.

–„Ovo što su ostvarili naši odbojkaši i košarkaši može poslužiti kao najsvjetliji primjer svim građanima, ne samo Srebrenika, već i cijele Bosne i Hercegovine. Vrijednost njihovog uspjeha nije samo u rezultataima ostvarenim na sportskom terenu, već i u tome što su pokazali kako se mladi ljudi srcem bore za boje svog kluba“, istakao je načelnik Omerović.

Čestitke odbojkšaima i košarkašima Gradine uputio je i Muhamed Jašarević, šef Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Srebrenik.

Predstavnici Općine Srebrenik obećali su maksimalnu podršku odbojkaašima i košarkašima Gradine, kako bi i u narednoj takmičarskoj sezoni dostojno predstavljali svoj grad. Gosti i njihovi domaćini na današnjim prijemima razmijenili su i prigodne poklone.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI