Nedjelja, 14 Jula, 2024

Nastavak projekta Društva novinara BiH ‘Mediji protiv govora mržnje’

Društvo novinara Bosne i Hercegovine za vikend, 8. i 9. decembra, na Jahorini organizuju Okrugli sto “Mediji i govor mržnje” koji se uz podršku Misije OSCE-a u BiH održava u sklopu projekta “Mediji protiv govora mržnje”.

Podršku projektu, također, dalo je i Vijeće ministara BiH.

Istraživači Društva novinara BiH su u periodu izborne kampanje za opće izbore 2018. godine pratili sadržaje u medijima koji ukazuju na govor mržnje. Dio rezultata i analize monitoringa, kao i teorijskih i praktičnih uvida i preporuka koje su istraživači uradili u saradnji sa nekoliko univerzitetskih profesora iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara, bit će prezentirani na Okruglom stolu, prenosi FENA.

Učesnici Okruglog stola su kolege iz različitih elektronskih i printanih medija, predstavnici udruženja i organizacija civilnog društva, akademskog i nastavnog osoblja, kao i nadležnih vladinih institucija, među kojima su profesori Nermina Mujagić, Jasna Bajraktarević, Slavo Kukić, Miodrag Živanović, novinari Dragan Bursać i  Amarildo Gutić, bivša sutkinja Vrhovnog suds Federacije Azra Filipović i drugi predstavnici medija i akademske zajednice.

VIJESTI

Najnovije vijesti