Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Nermin Šišić od septembra 2017. godine je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osumnjičena osoba za ubistvo u Crnoj Gori

Obzirom na to da su mediji u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori objavili informaciju da je Nermin Šišić (28) iz Tuzle početkom februara 2018. godine osumnjičen za ubistvo petnaestomjesečne bebe u Podgorici u Crnoj Gori i bez prethodne provjere u crnogorskoj policiji i pravosuđu povezivali sa ovim ubistvom Nermina Šišića (sin Mehe,  rođen 01.06.1989. godine iz Tuzle), obavještavamo javnost da se ova osoba od septembra 2017. godine  nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, da je na izdržavanju bio i u vrijeme ubistva u Podgorici, dakle da ova osoba nije osumnjičena za ubistvo djeteta u Crnoj Gori.

Pojedini mediji su  kontaktirali ovo Tužilaštvo, te je svim  novinarima pojašnjeno da nemamo informacije o ličnim podacima osumnjičenog u Crnoj Gori i da se ne može potvrditi da se radi o istoj osobi koja je ranije, po optužnici ovog Tužilaštva,  pravosnažno osuđena za određena krivična djela u Tuzli. Također, mediji koji su kontaktirali ovo Tužilaštvo  su upućeni da se obrate nadležnom sudu u BiH i provjere informacije da li je Šišić upućen na izdržavanje kazne zatvora po pravosnažnoj presudi.

Dakle, Nermin Šišić iz Tuzle, rođen 01.06.1989. godine, je od septembra 2017. godine na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osoba koja je povezana sa ubistvom bebe u Crnoj Gori.

Dakle, bez obzira što se u vezi sa upućivanjem na izdržavanje kazne zatvora za osuđena lica u BiH  ne radi o pitanjima iz nadležnosti ovog Tužilaštva, smatramo društveno dogovornim da javnosti pojasnimo konkretnu situaciju i štetu koja je nanesena ovoj osobi objavljivanjem prethodno neprovjerenih informacija. (Tužilaštvo TK)

VIJESTI

Najnovije vijesti