Četvrtak, 8 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETNezavisni sindikat radnika u zdravstvu FBiH traži hitnu raspodjelu zdravstvene opreme

Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu FBiH traži hitnu raspodjelu zdravstvene opreme

strajk doktora 1

Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH uputio je Zahtjev za raspodjelu i hitnu doznalu zdravstvenim ustanovama donirane medicinske oprema BiH iz Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata koja se nalazi u magacinima.

Iz ovog Sindikata navode da zahtijevaju od Vijeća ministara BiH da u hitnoj proceduri naloži Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje pri Ministarstvu sigurnostnosti BiH da izvrši sve potrebne radnje kako bi se donirana medicinska sredstva u najkraćem roku raspodijelila svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji BiH.

”Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu FBiH broji oko 18.500 zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama svih profila koji iznose i iznosiće praktično sav teret postojeće pandemije. U okviru svojih ovlasti, a u cilju zaštite i zdravlja svih radnika zaposlenih u zdravstvu, zahtijevamo hitnu podjelu zaštitnih sredstava i opreme u omjeru koji je određen i za raspodjelu finansijskih sredstava od MMF-a, za Federaciju BiH, RS i Brčko distrikt. S obzirom da se pandemija izazvana SARS CoV 2 virusom ne smanjuje, naprotiv dolazi do njenog razbuktavanja, neozbiljno je da donirana medicinska oprema stoji u magacinima, a zdravstveni radnici crpe zadnje rezerve zaštitne opreme kako b i zaštitili i zdravstveni sistem i pomogli građanima u ovim teškim trenucima”, stoji u saopćenju Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH.

Izvor: RTV Slon

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari