Četvrtak, 22 Februara, 2024

Objavljen Javni poziv za izgradnju poduzetničkih zona u FBiH

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je Javni natječaj za odabir korisnika Grant sheme ” Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine” u cilju potpore poboljšanju poslovne infrastrukture i realizaciji potencijala poduzetničkih zona u svrhu privrednog rasta i zapošljavanja na lokalnoj razini.

Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava za ovaj projekat je 1.552.537 KM.

Sredstva iz Grant sheme će se usmjeriti na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture i usluga za razvoj poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine kao preduslova za privredni rast i zapošljavanje na lokalnoj razini.

Kriteriji za izbor korisnika sredstava su kvaliteta projekta, izvori-način finansiranja, broj aktivnih korisnika zone, broj zaposlenih u zoni, trend privlačenja investitora u zadnje tri godine, stepen aktivne iskorištenosti zone, ravnomjerniji regionalni razvoj stepen razvijenosti JLS i svakako dosadašnji poticaji od strane Ministarstva.

Prijave se dostavljaju zaključno sa 03.10.2018. godine (srijeda), odnosno prihvatit će se prijave koje imaju poštanski pečat najkasnije sa navedenim datumom.

VIJESTI

Najnovije vijesti