Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIOd danas veće cijene za još 28 vrsta cigareta

Od danas veće cijene za još 28 vrsta cigareta

Maloprodajna cijena za 34 vrste cigareta povećane su krajem juna ove godine, a za deset vrsta cigareta cijene su porasle početkom jula 2022. godine. Kako je i najavljeno, od 18. jula 2022. godine maloprodajne cijene veće su za još 28 vrsta cigareta. Cijene su povećane za 10 do 20 pfeninga, a prema trenutno važećim propisima po paklici cigareta plaća se proporcionalna akciza u iznosu 1,65 KM po paklici cigareta.

Uprava za indirektno oporezivanje u prvih pet mjeseci oduzela je više od pola miliona KM cigareta i duhana koje se prodavalo na crnom tržištu.

Kada je riječ o povećanju cijena cigareta u BiH, važno je naglasiti da svi veliki proizvođači u našoj zemlji mogu bilo kada u toku godine izvršiti povećanje maloprodajnih cijena cigareta s tim da u te cijene moraju biti uključene važeće akcize, odnosno posebni porezi. Prema trenutno važećim propisima po paklici cigareta plaća se proporcionalna akciza u visini 42 posto maloprodajne cijene cigareta i fiksan akciza u iznosu 1,65 KM po paklici ciagreta” – rekao je za RTV Slon Ratko Kovačević, glasnogovornik UIO BIH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari