Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Odbojkaši Druge O.Š. Srebrenik Državni prvaci u odbojci

odbojkazehra

Nakon osvajanja titule prvaka FBiH u odbojci za muškarce, ekipa Druge O.Š. Srebrenik okitila se i najlaskavijim odličjem u ovoj kategoriji. Naime, u okviru Malih olimpijskih igara BiH u kategoriji odbojka (muškarci ), ova neprikosnovena ekipa osvojila je i Državno prvenstvo.

odbojkasvi

Ekipu je i ovog puta predvodio Semir Muratović, a odbojkaše je, što je i dokazao, vrlo uspješno trenirao Nihad Buljubašić. Neopisivo je ushićenje i radost prvaka, kao i ponos onih koji su doprinijeli ovom historijskom uspjehu  škole. Nastavnik Semir Muratović ističe zaslugu i upornost djece, kao i njihovog trenera i jednostavno, kaže da je ovo rezultat mladosti, snage, iskustva i ljubavi prema sportu.

odbojka5

U šampionskoj ekipi su igrali:  Vedad Abdulahović (kapiten), Kenan Fejzić, Isa Jusić, Bakir Hercegovac, Tarik Subašić, Amar Hasanović, Haris Suljić, Riad Imširović.

odbojka4

 Iako ni u dosadašnjim utakmicama nisu imali protivničku ekipu koja bi im mogla parirati na parketu, ipak je postojala doza opreza u odlučujućim, finalnim utakmicama  s ekipama Brčkog i Zavidovića. No, bile su to utakmice u kojimaje momčad iz Srebrenika pokazala svoju neprikosnovenost na parketu, obje bez izgubljenog seta, rezultatom 2:0.

odbojka3

Igrač prvenstva je bio kapiten ekipe iz Srebrenika Vedad Abdulahović.

odbojka2

 

Zaslužene čestitke upućujemo Drugoj osnovnoj školi, a naročito odbojkašima, njihovom vođi i treneru.

odbojka1

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI