Subota, 18 Maja, 2024

Određen pritvor osumnjičenim za navođenje na prostituciju

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mejru Durić (47), Ajku Nukić (54) i Amiru Ahmetović (53), nastanjene u Živinicama, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

prostitucija1

Foto: Ilustracija
Mejra Durić je osumnjičena da je u periodu od marta 2015. do jula 2016. godine u ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama veći broj djevojaka koje su radile ili  dolazile u objekat, među kojima je bilo i maloljetnica, navodila da pružaju seksualne usluge muškarcima, te je dio novca zadržavala za sebe a dio davala djevojkama.

Ajka Nukić je osumnjičena da je u periodu od aprila 2010. do juna 2015. godine veći broj djevojaka navodila da za novac pružaju seksualne usluge muškarcima u ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama i na drugim lokacijama.

Amira Ahmetović je osumnjičena da je u periodu od novembra 2015. do januara 2016. godine  dvije djevojke,  od kojih  je jedna bila i maloljetna, navodila da u ugostiteljskim objektima u Tuzli i Živinicama i u njenom stanu u Živinicama, većem broju muškaraca pružaju seksualne usluge za novac.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su po nalogu Tužilaštva i po naredbama Kantonalnog suda Tuzla izvršili pretrese na većem broju lokacija u Živinicama,  kada su osumnjičene lišene slobode.

MUP TK je obavio kriminalističku obradu nad osumnjičenim te ih uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predao u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

VIJESTI

Najnovije vijesti