Petak, 24 Maja, 2024

Određen pritvor za Nusreta Bajrića (34) iz Tuzle

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečenog pritvora za Nusreta Bajrića (34) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena poizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici PU Gračanica su u večernjim satima 15. maja 2019. godine pokušali zaustaviti vozilo u kojem je bio osumnjičeni, koji se oglušio na to,  promijenio pravac kretanja,  ubrzao automobil i počeo bježati. Policijska patrola je krenula za njim, ali je u mjestu Orahovica kod Gračanice napustio vozilo i sa sportskom torbom se trčeći udaljio. Torbu je prilikom bijega odbacio,  te su  prilikom uviđaja policajci pronašli torbu u kojoj je bilo oko 2 kilograma droge amfetamin (speed).

Pripadnici MUP-a TK su identificirali osumnjičenog, koji je nekoliko dana bio u bjekstvu, te su ga lišili  slobode 20. maja 2019. godine.

Nad osumnjičenim je obavljena kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom  djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Bajrića.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti