Petak, 1 Decembra, 2023

Održan 20. TK Open: “Tuzla-Sinbra” najuspješniji klub

U Velikoj dvorani SKPC Mejdan ove subote je održan jubilarni 20 TK Open, najveće i najstarije karate takmičenje na prostoru Bosne i Hercegovine.

Tehnički organizator turnira je bio Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinbra. U Tuzlu su ovom prilikom došli takmičari i gosti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije a posebna čast je bila ugostili reprezentaciju Turske.

Najuspješniji klub na turniru po broju osvojenih medalja je bio domaćin KBS „Tuzla-Sinbra“ a obzirom da domaćin ne ulazi u izbor za najuspješniji klub je proglašen Karate klub „Unsu“ Bijeljina sa osvojenih 5 zlatnih. 6 srebrenih i 6 bronzanih medalja. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu je zauzela Turska karate federacija sa 9 zlatnih,  1 srebrenom i 2 bronzane medalje dok je trećeplasirani Karate klub Bar Crna Gora sa 7 zlatnih 3 srebrene i 2 bronzane medalje.

Najuspješniji takmičari na turniru su bili Tanja Đokić i Sandro Krešić.

Na ovom takmičenju članovi KK Sensei Turija-Lukavac osvojili su 4 medalje, 2 zlatne i 2 bronzane.

Zlatne medalje osvojili su:

Medina Baraković u kategoriji borbe,13 godina, preko 54kg

Amar Hodžić u kategoriji borbe 13 godine do 55kg

Bronzane medalje osvojili su:

Aldin Mujkić u kategoriji borbe, kadeti do 70kg i

Seid Softić u kategoriji borbe 11 godina do 45kg

U sklopu turnira održan je i revijalni pod nazivom 5. Memorijal Fuad Hadžiavdić Fudo dio gdje su se najkvalitetniji seniori takmičili za novčane nagrade.

Na 20. TK Openu je učestvovalo 60 klubova, navodi se u sappćenju KBS Sinbra Tuzla.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti