Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Održana 24. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Jučer je održana 24. redovna sjednica Gradskog vijeća Srebrenik. Bilo je to maratonsko vijećničko zasijedanje koje je trajalo do pola sata iza ponoć, a na dnevnom redu bilo je 15 tačaka od kojih su svakako najvažanije bile one koje se odnose na korekciju cijena komunalnih usluga, a zbog, kako je navedeno, poskupljenja repromaterijala, potrebe za povećanjem plata radnika i slično, a inače cijene nisu mijenjane više od 10 godina. Sada će cijene usluga odvoza smeća, zavisno od kategorija, biti više od 26 do 58 posto,a cijena vode za domaćinstva će poskupljeti za oko 20 posto, dok će za privredu cijene biti snižene za 10 posto.

Još jedna bitna odluka bila je usvajanje koncepta saobraćajnog rješenje Grada Srebrenika.

Na ovoj sjednici Gradskog vijeća Srebrenik usvojena je i odluka o dodjeli stimulativnih mjera i priznanja koja će biti dodijeljena na narednoj sjednici.,odnosno svečanoj akademiji koja će biti održana 21. juna, a povodom Dana grada Srebrenika.  

Na ovoj sjednici potrebnu podršku dobili su izvještaji o poslovanju JZU Dom zdravlja Srebrenik i JP Veterinarska stanica Srebrenik kao i informacije o stanju poljoprivredne proizvodnje i gazdovanju lovnim područjima i izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva, dok potrebnu većinu nisu dobili izvještaji o radu JZU Gradska apoteka i izvještaj o radu komisija Gradskog vijeća

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI