Subota, 18 Maja, 2024

Održana manifestacija “Dani otpora Srebrenik 2021.”

Polaganjem cvijeća na centralnom spomeniku palim borcima u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu, spomen kosturnici borcima Narodnooslobodilačkog rata, kao i na spomen obilježjima na mjesnom području Tinja, te svečanom akademijom i nizom prigodnih sadržaja u trodnevnom programu, u Srebreniku je obilježena godišnjica formiranja 212. Brdske brigade i 211. Oslobodilačke brigade Srebrenik.

Manifestecija „Dani otpora“ posvećena je upravo sjećanju na  formiranje srebreničkih ratnih brigada i pružanju organizovanog otpora u najtežem periodu. Organizator je Koordinacija temeljnih boračkih organizacija,uz pokroviteljstvo Gradske uprave.

U okviru manifestacije „Dani otpora“ upriličena je i tribina pod nazivom „Uloga i značaj Petog korpusa Armije RBIH u odbrani BIH“, a gost predavač  bio je Hamdija Abdić – Tigar, ratni komadant  krajiške 502. Viteške brigade.

Još jedan sadržaj manifestacije „Dani otpora“ bila je i izložba panoa sa fotografijama šehida i poginulih boraca, a i ove godine najzaslužnijim pojedincima i kolektivima uručene su prigodne nagrade i priznanja.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI