Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Održana redovna sjednica CZ Srebrenik

kamera poplave i ostalo 016

Jutros je u prostorijama Civilne zaštite Srebrenik održana sjednica s ciljem planiranja aktivnosti na otkalnjanju posljedica prirodnih nepogoda. Dogovoreno je da će se na raspologanje staviti sve raspoložive mašine i ljudstvo, te da ekipe CZ Srebrenik danonoćno i vrijedno  rade na sanacijama klizišta i oštećenja od poplava,  a u poslovima  pomažu i dobro opremljeni tim Oružanih snaga BiH. Na području naše općine snabdijevanje električnom energijom i pitkom vodom teče normalno, a epidemiološka situacija je zadovoljavajuća i pod stalnim nadzorom.

Stanovništvu pogođenih područja se preporučuje da maksimalno vodi računa o mjerama zdravstvene samozaštite a po uputama nadležne službe JU Dom Zdravlja.

Upućen je i  apel da maksimalno ubrzaju prikljupljanje  kućnog otpada i ostataka od naplavina, kako ne bi došlo do  epidemija.

Na sjednici je posebno istaknuto da sva pravna i fizička lica prilikom prikupljanja humanitarne pomoći u novcu ili robama na području naše općine moraju vršiti zakonito i u skladu sa članom 6. Zakona o javnom redu i miru TK-a.

Za ovakve aktivnosti građani moraju posjedovati Ovlaštenje nadležnog općinskog organa – Službe za društvene djelatnosti općine Srebrenik.

VIJESTI

Najnovije vijesti