Srijeda, 21 Februara, 2024

Održano završno općinsko takmičenje iz matematike

Prva osnovna škola Srebrenik bila je domaćin završnog općinskog takmičenja iz matematike, na kojem je učestvovalo blizu 100 najboljih matetmatičara iz svih osam osnovnih škola s područja ove općine.

U kategoriji šestih razreda najbolji je Fariz Dinarević iz Prve OŠ, dok su na drugom i trećem mjestu učenici OŠ „Duboki Potok“ Ermina Krkić i Ibrahim Ibrišimović. U ekipnom poretku najbolja je Prva OŠ, dok drugo mjesto dijele OŠ „Podorašje“ i OŠ „Duboki Potok“.

Među učenicima sedmih razreda najbolja je Belma Karić iz OŠ „Duboki Potok“, na drugom mjestu je Amila Halilović iz Prve OŠ, a na trećem Kristina Josipović iz OŠ „Podorašje“. U ekipnom poretku prva je OŠ „Duboki Potok“, na drugom mjestu je Prva OŠ, a na trećem OŠ „Podorašje“.

U konkurenciji osmih razreda najbolja je Azra Zahirović iz Prve OŠ, na drugom mjestu je Elma Kešetović iz OŠ „Rapatnica“, a na trećem Ajla Joldić iz Prve OŠ. U ekipnom poretku na prvom mjestu je Prva OŠ, na drugom mjestu je OŠ „Podorašje“, a na trećem OŠ „Rapatnica“.

Među učenicima devetih razreda najbolja je Mirha Bašić iz Prve OŠ, na drugom mjestu su Dženita Moranjkić i Amar Kešetović, također, iz Prve OŠ, a na trećem Naeira Barakat iz Druge OŠ. U ekipnom poretku najbolja je Prva OŠ, na drugom mjestu je Druga OŠ, a na trećem OŠ „Rapatnica“. Najuspješnijim takmičarima uručeni su diplome i prigodne nagrade, a izborili su i pravo učešća na kantonalonom takmičenju koje će se 23. marta održati u Banovićima.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI