Subota, 25 Maja, 2024

Oglasila se Coca-Cola povodom trovanja u Hrvatskoj: To je izoliran slučaj

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o navodnom trovanju u riječkim kafićima, iz policije su izvijestili da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na hemijsku povredu jednjaka. Društvenim mrežama kolaju brojne poruke u kojima se navodi da se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima pa im je pružena ljekarska pomoć.

Oglasili su se iz Coca-Cole, koja se spominjala u porukama, i potvrdili da je jedan slučaj povezan s njihovim pićem.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, objavili su.

“Policijska uprava primorsko-goranska 4. novembra ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke te je prevezena u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće ljekarske pomoći. Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su uviđaj, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja. Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog perioda, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji”, objavila je policija.

Spomenimo da se ovo događa par sedmicama nakon što je muškarac iz Pule u razgovoru za jednu televiziju rekao da je popio vodu iz bočice u jednom riječkom restoranu nakon čega su mu “izgorjela” usta jer je u bočici bila neka kiselina te mu je stradao jednjak.

Radi se o desecima raznih poruka u kojima se uglavnom s manje ili više detalja navode iste informacije: da su ljudi (negdje se spominje jedna osoba, negdje dvije, negdje više njih) pili mineralnu vodu jednog proizvođača te da su se otrovali kiselinom koja im je spržila jednjak. Prema istim informacijama, policija sve istražuje, a sutra će se proizvođač javno oglasiti. Kao izvori poruka navode se “prijateljica iz sanitarne”, “lik zaposlen kod proizvođača pića” ili samo “izvor iz bolnice”.

N1

VIJESTI

Najnovije vijesti