Subota, 20 Aprila, 2024

U Srebreniku održan sajam “Jesen u kraljevskom gradu”

Na gradskom šetalištu u Srebreniku održan je sajam “Jesen u kraljevskom gradu” u organizaciji UŽ “Diva” Srebrenik , uz podršku Grada Srebrenika, Turističke zajednice Srebrenik i JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik. Ovo je tradicionalni sajam koji je od ove godine i međunarodnog karaktera, a  okupio je oko 40 izlagača iz cijele BiH i regije.

Posjetioci sajma  mogli pogledati, probati ali i kupiti razne domaće proizvode, rukotvorine, tradicionalna domaća jela,poslastice , zdravu hranu i još mnogo toga. Osim što daje priliku različitim udruženjima da predstave svoj rad, ovaj sajam je i jedan lijep promocije samog grada Srebrenika.

Sajam je otvorio Adnan Bjelić – gradonačelnik Srebrenika, koji je istakao da je današnji skup najbolji dokaz da se svaki trud isplati, te izrazio zadovoljstvo što će iz Srebrenika otići još jedna lijepa slika i priča, ali i izrazio spremnost za podršku gradske uprave svim događajima koji se organizuju s ciljem promocije grada. Nakon svečanog otvaranja upriličena je podjela zahvalnica

Sajam “Jesen u kraljevskom gradu“ po ocjeni izlagača i posjetioca pun je pogodak, i još jednom, ova manifestacija je bila prilika za jedno lijepo i ugodno druženje izlagača iz cijele BIH i regije.        

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI