Petak, 24 Maja, 2024

“OGUS 23” od 05. avgusta do 01. septembra

Tradicionalna manifestacija “Srebrenik – otvoreni grad umjestnosti” počinje 05. avgusta svečanim otvaranjem na Starom gradu od 20 sati pozorišnom predstavom “Bosanska kraljica” u izvedbi glumaca Teatar Kabare Tuzla, te prezentacijom tradicionalnih jela koje će upriličiti članice Udruženja žena “Diva” Srebrenik.

Na istom mjestu, 06. avgusta s početkom u 18 sati, gradski folklorni ansambl Srebrenik vasd poziva na “10. BH Festival plesa i folklora.

Već u srijedu 09. avgusta sadržaji se nastavljaju na ljetnoj pozornici Doma kulture Srebrenik gdje će se održati koncert grupe “Divan” s početkom u 21 sat.

Koncertna atmosfera u okviru ovogodišnjeg OGUS-a nastavlja se i u četvrtak 10. avgusta s početkom u 21 sat, kada će na ljetnoj pozornici nastupiti “Mustra orkestar”.

Posebna poslastica za ljubitelje folka je u utorak 15. avgusta, kada će se održati koncert “Edvin Edo Husarić i prijatelji”, takođe na ljetnoj pozornici Doma kulture Srebrenik s početkom u 21 sat.

Čini se, nikada bogatiji sadržaji ove kulturne manifestacije za sve ukuse i generacije, koja će potrajati sve do 01. septembra. Najavu svih sadržaja možete pogledati u nastavku:

U najavi ove manifestacije kojaq svake godine privuče hiljade posjetilaca gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić kaže:” Grad Srebrenik i ove godine zajedno sa Centrom za kulturu i informisanje organizira najznačajniju manifestaciju Otvoreni grad umjetnosti. Pokušali smo da zajedničkim angažmanom unesemo jednu novinu, a to je da produžimo trajanje manifestacije na cijeli avgust kako bi privukli što više posjetilaca na sve događaje u sklopu navedene manifestacije. Također ono što je karakteristično za ovogodišnju manifestaciju OGUS ‘23 je da ćemo otvorenje organizirati na Starom gradu Srebreniku a ostale sadržaje ćemo organizirati na platou ispred uređenog objekta Doma kulture. Od sadržaja moramo istaknuti likovnu koloniju, nekoliko pozorišnih predstava, koncerata, sadržaji za naše najmlađe, smotra folklora ali i koncerti za ljubitelje rock muzike.

Tokom ljetnih mjeseci mnogo naših sugrađana koji žive i rade van BiH dolaze u Srebrenik te je veoma važno i radi njih, ali i radi našeg stanovništva kao i posjetilaca iz drugih gradova da imamo mnogo više kulturnih sadržaja. Nadam se da ćemo i naredne godine nastaviti istim trendom te da ćemo prije svega obezbijediti više sredstava za manifestacije, a samim time imati i kvalitetnije sadržaje”, istakao je gradonačelnik Adnan Bjelić uz poziv svima da prisustvuju najavljenim događajima.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI