Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Palmer i Eichhorst danas u Predsjedništvu BiH, nastavljaju se i pregovori o izbornim reformama

Danas će se nastaviti pregovori o izbornim reformama u kojima pomažu i izaslanici EU i SAD-a Angelina Eichhorst i Matthew Palmer. Oni će se također ovog jutra susresti sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva BiH primit će danas u Sarajevu višeg zvaničnika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a zaduženog za izbornu reformu u BiH Matthewa Palmera i direktoricu pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinu Eichhorst.

Sastanak je zakazan za 9:30 sati kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH. Nakon toga će, poslije podne, njih dvoje održati zajedničku konferenciju za novinare.

Danas bi trebalo da budu nastavljeni pregovori između delegacija SDA i HDZ-a o izbornim reformama koje su sinoć trajale dugo, međutim, ništa nije dogovoreno. Bakir Izetbegović i Dragan Čović su ujutro prvo održali odvojene sastanke, a nakon toga su se priključili delegacijama SDA i HDZ-a u zgradi Delegacije EU.

Lider SDA Bakir Izetbegović je ranije tokom jučerašnjeg dana rekao samo da podržava prijedloge međunarodne zajednice, ali da na njima još treba raditi, dok se lider HDZ-a Dragan Čović nije izjasnio o tim rješenjima.

VIJESTI

Najnovije vijesti