Četvrtak, 25 Jula, 2024

Počeo osmi Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-expo u Gračanici

U Gračanici je danas počeo osmi Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-expo, koji će u narednih pet dana okupiti brojne izlagače, ali i posjetioce iz cijele BiH, javlja TV1.

Otvaranju sajma prisustvuju brojni bh. politički zvaničnici i predstavnici međunarodne zajednice, između ostalih, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Otvarajući ovogodišnji sajam, Izetbegović je naglasio da FBiH spada u najsloženije strukture vlasti, ali da ona ekonomski prednjači.

“Vaša Vlada dokaz je da sve može dobro funkcionisati. Reforme su dovele do dobrih rezultata”, poručio je Izetbegović, te čestitao organizatorima sajma.

Na sajmu se očekuje više od 300 izlagača koji osim iz Bosne i Hercegovine dolaze i iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije, Njemačke…

Ovogodišnji sajam se održava na 6.000 kvadratnih metara zatvorenog i 4.000 kvadrata otvorenog izložbenog prostora.

Prvog dana Sajma planirana je panel-diskusija Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP i radionica Zašto postati poduzetnik u organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice i Ministarstva razvoja i poduzetništva TK-a. Kako je najavljeno, Sajam će kao i prethodnih godina pratiti brojne vansajamske aktivnosti, te zabavni sadržaji.

Ovogodišnji sajam organizuje se pod motom “Budućnost se ne očekuje, ona se gradi”.

VIJESTI

Najnovije vijesti