Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima

Kolovoz je ovoga jutra suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima. Uz povoljne vremenske uslove pojačan je i broj biciklista i motociklista na cestama. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti