Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Potpisan ugovor: Gornji Srebrenik dio USAID-ovog projekta “Najljepša sela u Bosni i Hercegovini”

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je potpisan ugovor sa udruženjem Alterural, koje je nosilac USAID-ovog projekta “Najljepša sela u Bosni i Hercegovini”.

Grad Srebrenik je aplicirao na javni poziv, te je Gornji Srebrenik, zajedno s još 17 sela, proglašen za jedno od najljepših sela u Bosni i Hercegovini. Ovo je jedan lijep način da kroz postavljanje temelja, brendiranje i adekvatnu promociju, da se pomogne, kako lokalnom stanovništvu u Gornjem Srebreniku, tako i celokupnoj lokalnoj zajednici u razvoju kvalitetnog turizma.

-“Ono što je Srebreniku potrebno su kvalitetni gosti. Radimo na jedan drugačiji način, gdje pokušavamo kroz promociju, usmjeravanje kampanja, poboljšanje gastro ponude i kompletne ponude na području Gornjeg Srebrenika i Grada Srebrenika privući što kvalitetnije turiste, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona, pa i šire”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Projekat “Najljepša sela u Bosni i Hercegovini” je inspiriran sličnim projektom koji se provodi u Francuskoj, a ima za cilj zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima, pomoć stanovništvu putem ekonomske aktivnosti te stvaranje uvjeta za kvalitetan život.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI