Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPožar kod Zatona pod kontrolom, vatru gasilo preko 300 vatrogasaca

Požar kod Zatona pod kontrolom, vatru gasilo preko 300 vatrogasaca

Kod Zatona više nema nekontroliranog širenja požara, izvijestila je u četvrtak ujutro Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), prenose hrvatski mediji. Dodaje se da su šest sati u gašenje uključena dva kanadera.

Tokom cijele noći više od 300 vatrogasaca borilo se s vatrenom stihijom kod Zatona i Rasline, objavila je u 7,30 sati vatrogasna zajednica na internetskim stranicama.

Vatrogasci su uspjeli požar noćas oko 2 sata staviti jednim dijelom pod kontrolu te jutros nema nekontroliranog širenja vatre i velikih fronti, a požar je, navode okružen sa svih strana. “Od 6 sati su uključena i dva kanadera. Noćas je bilo angažirano 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani. Iz unutrašnjosti je došlo 118 vatrogasaca sa 40 vatrogasaca“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

“Noćas nije bilo naredbe o evakuaciji, stanovnici su branili svoje kuće i hvala im svima. Nastale su velike materijalne štete na kućama i maslinicima, ali srećom bez ozlijeđenih. Procjena je da je opožareno oko 3000 hektara”, dodao je Tucaković.

Vatrogasci s ostalim snagama do daljnjeg ostaju na požarištu.

federalna.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari