Nedjelja, 26 Marta, 2023
NaslovnicaMAGAZINPoznati turistički kompleks "Muška voda" ponovo je pun posjetilaca

Poznati turistički kompleks “Muška voda” ponovo je pun posjetilaca

Dječiji smijeh,igra i sankanje po snijegu, veliki broj toplo obučenih šetača, idilične staze prekrivene snijegom koje vode pored planinskih rječica kroz gustu četinarsku šumu današnje su slike Muške vode.

Nakon decenija problema i teškoća, zahvaljujući privatnoj inicijativi, kompleks Muška voda na Konjuhu kod Kladnja ponovo je na raspolaganju posjetiocima.

Krivac što se sportsko/turistički kompleks Muška voda na Konjuhu kod Kladnja vraća starim danima slave, nakon decenija propadanja i zaborava je kalesijski poduzetnik Kasim Selimović,vlasnik kompleksa Muška voda, izvijestio je RTV TK.

Razvojem i unaprjeđenjem sadržaja: izgradnjom bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza i sportskih terena Muška voda ponovo postaje prepoznatljivo turističko-sportsko odredište kojem će se posjetioci sa zadovoljstvom vraćati i u zimskom i u ljetnom periodu.

Zbog netaknute prirode i čistog,svežeg planinskog zraka Muška voda ima veliki potencijal i sa zdravstvenog aspekta kao zračna banja.

Rekonstrukcijom i ponovnim otvaranjem kompleksa Muška voda,nekadašnje zračne banje,  počelo je novo doba revitalizacije turizma u Kladnju, ali i značajno proširenje turističkih kapaciteta Tuzlanskog kantona.

Raduje činjenica da se još jedan planinsko-turistički biser, Muška voda, vraća posjetiocima. A posjetioci kažu da se svako ko je jednom kročio i prošetao ovim prostorima, vraća po svojevrsnu energiju koju Konjuh i Muška voda nesebično daju

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari