Subota, 20 Aprila, 2024

Prekinut nastavak konstituirajuće sjednice: Skupština TK i dalje bez rukovodstva

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine TK prekinut je nakon samo nekoliko minuta zasjedanja. Naime, kako je bilo najavljeno, danas je trebalo biti izabrano rukovodstvo Skupštine te konstituisani Klubovi poslanika konstitutivnih naroda i Kluba ostalih u Skupštini.

Međutim, zbog neslaganja u Klubu Bošnjaka odnosno nemogućnosti dogovora i podrške imena za predsjedavajućeg Skupštine, sadašnji predsjedavajući Senad Alić prekinuo je ovu sjednicu. Podsjetit ćemo da je na današnjoj sjednici trebalo biti razmatrana i Inicijativa za smjenu Vlade TK.

Ono što se moglo čuti je da će Klub Bošnjaka do petka održati sjednicu i pokušati naći rješenje ovog problema, odnosno predložiti i izglasati novog predsjedavajućeg Skupštine iz reda Bošnjaka. On treba dobiti podršku natpolovične većine.

Poslije prekida ove sjednice, uslijedila je nova redovna sjednica na kojoj bi između ostalog, trebao biti razmatran Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja TK za 2018. godinu, te izmjene i dopune Finansijskog plana ovog Zavoda za 2019. godinu. (RTV SLON)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti