Srijeda, 22 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKPremijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

Premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

Premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić posjetio je danas Srebrenik gdje je održao sastanak sa v.d. gradonačelnikom Nerminom Tursićem, delegacijom Gradskog vijeća, Gradske uprave, kantonalnim zastupnicima iz ovog grada i predstavnicima privrednika.

Razgovaralo se o dosadašnjim projektima u ovoj lokalnoj zajednici koje je podržala Vlada Federacije BIH, kao i o pomoći koju Gradska uprava očekuje u narednom periodu budući da je gradski budžet nedovoljan za rješavanje onih najbitnijih i najprioritetnijih projekata.

Novalić je istakao da je pomoć Vlade Federacije BiH tom gradu bila prilično izdašna, prvenstveno za infrastrukturne projekte, pa čak i za vodosnabdijevanje, koje je fragmentirano.

– Ali sada su poredani prioriteti na drugi način, kako bi se sve to objedinilo i kako bi konačno, u 21. stoljeću svaki stanovnik imao vodu – istakao je.

Novalić je dodao da Grad Srebrenik zaslužuje svaku pažnju jer je postao mini industrijski centar  koji, prema ekonomskim pokazateljima, jako dobro napreduje.

V.d. gradonačelnika tog grada zahvalio je premijeru Novaliću na posjeti Srebreniku kao i spremnosti da se uključi u rješavanje infrastrukturnih projekata koji su dugogodišnji problem u tom gradu.

– To se odnosi na vodosnabdijevanje i rješavanje problema toplifikacije – pojasnio je.

Tursić kaže da su svi projekti  od veliko značaja za Srebrenik te da moraju biti riješeni.

U okviru današnje posjete upriličena je i prezentacija projekta izgradnje autoceste Tuzla Orašje koja bi trebala prolaziti gradskim područjem Srebrenika i predstavljena je nova verzija trase koja bi više odgovorala potrebama Srebrenika. Također, delegacije su danas položile i cvijeće na spomenicima u centru grada.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari