Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Pretres na području Tuzle, Lukavca i Živinica, privedene četiri osobe

U skladu sa Operativnom planu u borbi protiv krivičnih dijela imovinskih delikata, zloupotrebe opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a  ( OKP PU Tuzla, PS Lukavac i PU Živinice) su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac i Živinice dana 23.08. i 27.08. 2018. godine  na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na osam lokacija.

Tom prilikom su na četiri lokacije pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ili prekršaja.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: automatska puška sa preklopnim kundakom, lovačka puška, sedam okvira za automatsku pušku, 133 kom. municije različitog kalibra, četiri patrone, određene predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više provalnih krađa u kuće i benzinske pumpe  i jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenim aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedenih događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv R.B., rođen 1997. godine, nastanjen na području Grada Tuzle bit će dostavljen Izvještaj: zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  „Nedozvoljeno držanje oružja iili eksplozivni materija, T.D., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 72. stav 1 i 2. Zakona o oružju TK-a, M.E., rođen 1972. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krađa“ iz čl. 286. i „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ FBiH. i protiv S.M., rođen 1994. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“ iz čl. 239 KZ FBiH.

VIJESTI

Najnovije vijesti