Srijeda, 21 Februara, 2024

BIHAMK-Minerski radovi u Potpeću

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Danas počinju radovi na deminiranju terena na planinskom prevoju Oštrelj na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar. Svakim radnim danom u terminu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja.

Polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja, aktuelne su radnim danima i na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak u mjestu Prud od 08 do 16 sati, kao i na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u mjestu Gredice od 07 do 14:30 sati.

Minerski radovi izvodit će se danas u mjestu Potpeć na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod –Srebrenik, zbog čega je u vremenu od 11 do 15 sati moguća kraća obustava saobraćaja.

Sutra (29.08.) počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj teretnih vozila se obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje. Putnička vozila saobraćat će obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi u toku su na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Na ovim dionicama postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI