Petak, 14 Juna, 2024

Pripreme za veliku ekološku proljetnu akciju na području općine Srebrenik

Načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović danas je u prostorijama Doma kulture u Srebreniku održao sastanak s predstavnicima mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, ekoloških udruženja i javnih preduzeća s područja srebreničke općine.

Na sastanku je razgovarano o pripremama za predstojeću tradicionalnu proljetnu ekološku akciju uređenja grada i ostalih naseljenih mjesta na području općine Srebrenik. Kako je istakao načelnik Omerović, cilj akcije je poboljšanje uslova života u svim naseljenim mjestima na području općine Srebrenik i podizanje svijesti građana o značaju uređenja i zaštite čovjekove životne sredine.

Akcija će se, prema riječima Omerovića, održati u subotu, 13. maja u svim naseljenim mjestima na području srebreničke općine. U sklopu ove velike ekološke akcije očistit će se javne zelene površine u gradu i ostalim naseljenim mjestima i ukloniti divlje deponije smeća, a očistit će se i dijelovi šumskog kompleksa planine Majevice.

Pored mještana srebreničkih mjesnih zajednica, u ovu akciju će se, kako je najavljeno, uključiti i brojni volonteri i zaposlenici općinskih organa uprave i javnih preduzeća s područja općine Srebrenik. Pomoć se očekuje i od privatnih preduzeća, a među prvima konkretnu podršku ovoj akciji na sastanku su iskazali  predstavnici  privatne firme „Kopeks“ Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI