Srijeda, 29 Novembra, 2023

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći u Tuzli

Sedam osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila poslije ponoći u noći sa srijede na četvrtak u tuzlanskom naselju Solana.

U nesreći su učestvovala dva vozila, na kojim je pričinjena velika materijalna šteta, a morali su intervenisati i vatrogasci.

U UKC Tuzla, hospitalozirano je pet pacijenata  sa politraumom i teškim tjelesnim povredama koji se nalaze u Jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.
“Ð.D. 2002 godiste, povrede glave, pacijent operisan, na respiratoru. M.V. 2003 godište, povreda glave, grudnog koša i kičme, operisan, na respiratoru. G.M.1997. godište, povreda vratne kičme i gornjih ekstremiteta, planiran operativni zahvat. Pacijentica samostalno diše. D.A.1996. godiste, povrede grudnog koša, kičme i abdomena, trenutno u toku operativni zahvat. M.R. 1986. godiste, povreda glave, kičme i abdomena, samostalno diše, planiran operativni zahvat” potvrdila je Ersija Aščerić- Mujedinović, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli.

Kako nam je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a, završen je uviđaj, a više detalja će biti poznato naknadno, piše RTV Slon

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti