Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Servisne informacije

 

Vatrogasci ugasili dva požara

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kanotna, vatrogasne jedinice u protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih, imale su i dvije intervencije  na gašenju požara i to: Općina Lukavac, VJ Lukavac imala je jednu intervenciju na gašenju požara, vikendica u naselju Bokavići kojom prilikom je pričinjena veća materijalna šteta. Općina Živinice, VJ Živinice imala je jednu intervenciju na gašenju požara, sijeno i više komada bala sijena u naselju Ciljuge. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,76 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 10 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 55,9 m3/s.

 Stanje na putevima

M18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 471 Lukavac – Vijenac – Banovići, U naselju Modrac od 07:30 do 18:00 sati potpuna obustava saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji mosta na rijeci Spreći. Alternativni pravci u funkciji.

VIJESTI

Najnovije vijesti