Subota, 25 Maja, 2024

Servisne informacije – Tuzlu zahvatilo nevrijeme

Prema informacijama iz Kantonalne uprave CZ TK, Tuzlu je sinoć oko 22:30 sati zahvatilo snažno nevrijeme koje je  kratko trajalo, ali su jaki udari vjetra oborili nekoliko stabla te je oštećeno nekoliko automobila, krov na BKC-u, nekoliko stubova ul. rasvjete. Elektro-distribucija je imala dva ispada trafo stanica te su naselja Kreka i Crvene Njive ostala bez el. energije. Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je 14 tehničkih intervencija, od toga 11 na uklanjanju oborenih stabala.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,75 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

 

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

 

Ocjena kvaliteta zraka na podruju TK-a

Kvalitet zraka za dan 13.08.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice dok se na lokalitetu Mobilna: Kalesija ne može ocijeniti.

VIJESTI

Najnovije vijesti