Utorak, 28 Maja, 2024

Servisne informacije za 24.01.2024.

POLICIJA – Protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna. Nije bilo saobraćajnih nezgoda, prijavljenih krivičnih djela, a ni narušavanja javnog reda i mira.

HITNA – U SHMP Srebrenik obavljeno je 66 pregleda, 3 pacijenta prevezena su u UKC Tuzla, ostali su vraćeni na kućno liječenje.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je jednu tehničku intervenciju na otklanjanju i sječi grana na gradskom trgu.

ELEKTRO – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži, doći će do prekida u isporuci električne energije na području Srebrenika, danas u mjestu Seona. Struje neće biti u periodu od 09:00-12:00 sati.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice.

POZIV NA VAKCINACIJU – “Budući da su na podrucju Tuzlanskog kantona nakon dužeg vremena registrovani prvi slučajevi morbila i pertusisa kod djece predškolskog i školskog uzrasta, pozivamo sve roditelje da se jave u Centar za vakcinaciju Doma zdravlja Srebrenik, kako bi se sprovela vakcinacija i na taj nacin spriječilo dalje širenje bolesti”, informišu iz Doma zdravlja Srebrenik.

U Srebreniku djelimično oblačno, trenutna temperatura -1, subjektivni osjećaj -4, najviša dnevna 8 stepeni Celzijusa.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI