Petak, 19 Aprila, 2024

Srebrenik: Pozivaju se građani koji još nisu sklopili ugovor sa komunalnim preduzećem da to učine u najkraćem roku

Općina Srebrenik i JP “9. Septembar” d.d. Srebrenik, u skladu sa odgovarajućim odredbama Odluke o komunalnom redu, pokrenuli su obimne aktivnosti na unapređenju stanja u oblasti odvoza komunalnog otpada s područja općine.

Članom 106. Odluke o komunalnom redu propisana je obaveza odvoza kućnog i krupnog otpada na kompletnom području općine Srebrenik.

Svi vlasnici i korisnici stambenih i poslovnih prostora i privremeno zauzetih javnih površina obavezni su se uključiti u prikupljanje i odvoz smeća, odnosno sklopiti ugovor o istom i plaćati mjesečnu naknadu nadležnom komunalnom preduzeću.

Pozivaju se građani koji još nisu sklopili ugovor sa komunalnim preduzećem da to učine u najkraćem roku, s tim da prijavu mogu izvršiti u prostorijama JP “9. Septembar” u Srebreniku, svakim radnim danom od 08 do 15 sati.

Na taj način, pored toga što ispunjavate svoju zakonsku obavezu, dajete i aktivan doprinos na poboljšanju stanja okoliša na području općine, a ujedno izbjegavate sankcije koje će se preduzimati protiv prekršilaca od strane općinske komunalne inspekcije.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI