Četvrtak, 22 Februara, 2024

U Srebreniku obilježen Međunarodni dan djece oboljele od raka

15. februar u svijetu i u BiH, tradicionalno se obilježava kao Međunarodni dan djece oboljele od raka, s ciljem podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, kao i ukazivanja na njihove potrebe i probleme.

Tim povodom Udruženje PIPOL, u saradnji s Prvom osnovnom školom i Dječijem obdaništem Srebrenik,  danas je na gradskom šetalištu u Srebreniku realizovalo niz aktivnosti. Upriličena je podjela zlatnih vrpci kao međunarodno priznatog simbola protiv raka u dječijem dobu, a organizirana je i prigodna izložba. Učesnici akcije pustili su u zrak 20 šarenih balona koji simboliziraju 20-oro djece koja svake godine u Tuzlanskom kantonu obole od raka, s ciljem iskazivanja podrške i solidarnosti djeci oboljeloj od raka i članovima njihovih porodica.

U povodu ovog datuma, sutra će se pod pokroviteljstvom općine Srebrenik i općinskog načelnika Nihada Omerovića, u saradnji s Prvom osnovnom školom, Mješovitom srednjom školom i Crvenim krstom Srebrenik na lokalitetu srednjovjekovne tvrđave organizirati podjela zlatnih vrpci i puštanje u zrak 60 šarenih balon, koji simboliziraju 60 novooboljelih mališana s područja Federacije BiH.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI