Subota, 25 Maja, 2024

U Srebreniku održan 10. Sajam pčelarstva i poljoprivrede

Premijer Vlade TK Jakub Suljkanović danas je u Srebreniku svečano otvorio 10. Sajam pčelarstva i poljoprivrede, naglasivši da je Srebrenik već dugo poznat po poljoprivrednoj proizovdnji, ali i kao pčelarski kraj. Ovom prilikom premijer Suljkanović je istakao da Vlada TK pruža značajnu podršku poljoprivrednoj proizvodnji te da je u ovoj godini za podsticaje u poljoprivredi iz budžeta TK izdvojeno 3,8 miliona maraka.

Učesnicima ove tradicionalne manifestacije obratili su se i Pašezad Zukić, predsjednik Pčelarskog društva „Roj“ Srebrenik, Mejra Imširović, predsjednica Udruženja „Žene u biznisu“ Srebrenik, Nedžad Nuhanović, predsjednik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona i Nusret Šerifović, šef Općinske službe za poduzetništvo, lokalni razvoj i investicije Srebrenik. Zaslužnim pojedincima i kolektivima predsjednik Pčelarskog društva „Roj“ Pašezad Zukić uručio je prigodna priznanja i zahvlanice, a u kulturno-zabavnom dijelu svečanog otvaranja učestvovali su sazlija Ahmet hogić i učenici Prve osnovne škole Srebrenik.

Na sajamskim štandovima na gradskom šetalištu u Srebreniku pčelinje i poljoprivredne proizvode predstavilo je preko 70 izlagača iz BiH i susjednih država. Tradicionalni Sajam pčelarstva i poljoprivrede zajednički su organizirali Pčelarsko društvo „Roj“, Udruženje šljivara „Šljiva“, Udruženje obrtnika i poljoprivrednika i Udruženje „Žene u biznisu“ Srebrenik. Organizaciju sajma podržali su Vlada TK, Općina Srebrenik i Obrtnička komora TK, te firme „Dino kafa“, „Marković“, „Herceg“, „Printas“ i motel Gradina Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI