Utorak, 7 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIŠumokradice posjekle 150 stabala hrasta u državnoj šumi

Šumokradice posjekle 150 stabala hrasta u državnoj šumi

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, u saradnji s policijom USK, provodi istragu o šumskoj krađi koja je evidentirana na lokalitetu Čelića kosa, udaljenom dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, gdje je u proteklom periodu posječeno oko 150 stabala hrasta.

U policiji navode kako su, nakon obavijesti koju su dobili o ovome slučaju, pokrenuli istragu i da su priveli lica koja su osumnjičena da su počinitelji sječe.

O svemu je obaviješteno i preduzeće “Unsko-sanske šume”, a od njihovih predstavnika smo saznali kako se radi o državnoj šumi.

Utvrđeno je kako je nezakonito posječeno oko 300 kubika drveta te da je pričinjena velika materijalna šteta koja se mjeri desetinama hiljada maraka.

Također, sličan događaj je prijavljen i na lokalitetu sela Skucani Vakuf, gdje se također radi o nezakonitoj sječi šume, a prema nezvaničnim informacijama posječeno je oko 200 kubika drveta. Nezakonita sječa šume na području općine Sanski Most dostigla je velike razmjere, a na udaru šumokradica su privatne i državne šume.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari