Četvrtak, 9 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKSvečano otkriven spomenik poginulim medicinskim radnicima Doma zdravlja Srebrenik

Svečano otkriven spomenik poginulim medicinskim radnicima Doma zdravlja Srebrenik

Na novouređenom platou ispred srebreničkog Doma zdravlja, uz prisustvo porodica poginulih, predstavnika Gradske uprave i Vijeća,menadžmenta i zaposlenika ove ustanove, privrednika kao i ministra za boračka pitanja u Vladi TK Zorana Blagojevića, svečano je otkriven spomenik trojici radnika Doma zdravlja koji su radeći svoj humani posao brutalno ubijeni prije 31 godinu na području Tinje i Potpeća.

Nail Bijelić, Bego Kešetović i Jasmin Sofić bili su prve žrtve agresije na BiH na području Srebrenika, a stradali su u  jasno obilježenim sanitetskim vozilima  spašavajući tuđe živote kobnog 18. juna 1992.

Spomenik poginulim radnicima dio je jednog šireg projekta uređenja platoa ispred Doma zdravlja u Srebreniku koji je uspješno završen. Pacijenti će sada dobiti znatno bolje uslove za pristup samoj ustanovi, dok će ujedno biti i značajno uljepšan  prostor u gradskoj jezgri Srebrenika.

20230119101605 IMG 5824 01

Danas je  obilježen  i završetak radova na izgradnji i uređenju nove zgrade hitne pomoći, kao i nabavka još jednog novog sanitetskog vozila.

Prema rječima direktorice Doma zdravlja Azre Imširović, u sve ove projekte i novu opremu  uloženo je ukupno oko 900 000 KM, a posebno je istakla veliki doprinos i podršku srebreničkih privrednika.

20230119102322 IMG 5840

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari