Nedjelja, 14 Jula, 2024

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji.

Nastupili su prvomajski praznici, pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji. Izdvajamo dionice koje vode ka lokalnim izletištima, kao i granične prelaze, posebno one na jugu zemlje. Kolovoz je pretežno mokar i klizav, pa savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu. Kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, apelujemo da se ne sjeda za upravljač vozila ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol. 

Zbog praznika 1. maja, do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Napominjemo da su zastoji mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.

Izdvajamo radove u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti