Nedjelja, 14 Jula, 2024

Turska šalje pomoć stanovnicima poplavama ugroženih općina u BiH

potok1

Turska državna agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) saopćila je da će građanima u poplavama pogođenim područjima u Bosni i Hercegovini dijeliti pomoć u vidu namirnica, deka i čizama, javlja Anadolu Agency (AA).
Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj u BiH dr. Zulkuf Oruc za AA je kazao da je razgovarao sa zvaničnicima poplavama pogođenih općina i dobio informacije da su najviše ugroženi stanovnici Maglaja, Tešnja i Doboja.
“Informisali smo i centralu u Ankari o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini i spremni smo da narodu BiH pružimo svu potrebnu pomoć i podršku kako bi lakše prebrodili ovu krizu sa poplavama”, naglasio je Oruc.
“Stanovnicima u Maglaju, Tešnju i Doboju tokom dana ćemo poslati pomoć u hrani, dekama i čizmama. Trenutno spremamo pakete pomoći i dok sve završimo zaputit ćemo se u ove gradove”, kazao je Oruc.
Napomenuo je da je već razgovarao sa načelnikom općine Maglaj jer je u toj općini situacija izrazito teška.“Stanovnicima tog grada smo spremni pružiti svaki vid pomoći i podrške kao što smo i do sada tamo proveli mnoge projekte”, rekao je Oruc.

 

Izvor teksta: Anadolija

VIJESTI

Najnovije vijesti