Četvrtak, 7 Decembra, 2023

U Srebreniku počelo prikupljanje pomoći za stradale u Turskoj i Siriji

U organizaciji Gradske uprave Srebrenik,  Udruženjem privrednika i Crvenog križa Grada Srebrenika počelo je prikupljanje robe koju građani Srebrenika doniraju za stradale tokom razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Prikupljanje robe vrši se  na lokalitetu poslovnog objekta ITK Musić u Špionici (pored salona keramike Murex) svakim danom od 09 do 18h.

Prikupljenu robu će primati predstavnici Crvenog križa i Udruženja privrednika i to sljedeće:

-tople deke

-grijalice

-male peći na čvrsto gorivo

-vreće za spavanje

-šatori

-ručne lampe

-pelene

-dušeci za šator

-vreće za spavanje

-topla odjeća i obuća

-hrana sa produženim rokom trajanja

-termos boce

Mole se građani da doniraju samo novu ili dobro očuvanu čistu robu te da istu po mogućnosti upakuju u kartonske kutije ili neprozirne plastične vreće na kojima će napisati šta se nalazi unutra, kako bi  manipulacija i utovar prikupljene robe u kamione  bila što lakša. Gradska uprava Srebrenik i Udruženje privrednika Srebrenik će organizovati prevoz prikupljene robe, dok će propratnu carinsku dokumentaciju uraditi humanitarna organizacija.

Pored robe možete izvršiti i novčane donacije koje ćete uplatiti na sljedeći način.

Primalac: Crveni križ grad Srebrenik

Račun broj: 132 150 0309 420 380

Račun otvoren kod:NLB Banka d.d.

Svrha: Novčana pomoć za narod Turske i Sirije.

Raspored i kupovinu robe i opreme od prikupljenih novčanih sredstava sa računa će vršiti komisija koju će sačinjavati članovi iz Gradske uprave Srebrenik, Udruženja privrednika Srebrenik i Crvenog križa Srebrenik, koja će specificirati i kupiti najpotrebniju robu i opremu, u skladu sa dostavljenim potrebama iz Ambasade Turske i Crvenog polumjeseca u BiH.  Nakon nabavke dovoljne količine robe ista će kamionima biti hitno prebačena na nastradala područja u Tursku i Siriju, a akcija će trajati sve dok bude postojala potreba za pomoći.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI