Utorak, 18 Juna, 2024

Vanredna sjednica kolegija gradonačelnika Tuzle: Grad će pomoći sa interventnim sredstvima od 55.000 KM

Na vanrednoj sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle, doneseni su i određeni zaključci:

  1. Povodom požara koji se desio na lokalitetu Velike pijace u Tuzli očekuje se da će nadležni pravosudni i policijski organi, uključujući i nadležne iz protivpožarnog inspektorata promptno okončati istragu i objaviti njene rezultate, kako bi što prije nadležni iz Tržnica i pijaca doo Tuzla mogli krenuti u daljnje aktivnosti na normalizaciji stanja na Velikoj pijaci u Tuzli.
  2. Čim nadležni pravosudni i policijski organi dozvole ulazak na veliku pijacu, odmah će Tržnice i pijace doo Tuzla u saradnji sa JKP Komunalac Tuzla i po potrebi drugim javnim preduzećima, čiji je osnivač Grad Tuzla krenuti u raščišćavanje lokaliteta Velike pijace, kako bi se moglo što prije nastaviti sa radom, odnosno obavljati djelatnost pijaca.
  3. Grad Tuzla će obezbijediti interventna sredstva neophodna za tekuće poslovanje i otklanjanje štetnih posljedica, a gradonačelnik, koji je na to ovlašten Zakonom i Odlukom o izvršavanju Budžeta Grada Tuzla će kroz odluku o prestruktruriranju rashoda Budžeta Grada Tuzla za 2019. godinu obezbijediti dodatnih 55.000 KM sa namjenom osiguranja kontinuiteta osnovne djelatnosti ”Tržnica i pijaca” d.o.o Tuzla.
  4. Kada su u pitanju korisnici usluga ”Tržnice i pijace” d.o.o Tuzla istima će ili na slobodnim prostorima na velikoj pijaci ili na prostoru Tržnice Istok (tzv. Mala pijaca) biti omogućeno besplatno korištenje štandova u periodu od četiri mjeseca.
  5. Osim naprijed navedenog, korisnicima usluga „Tržnice i pijace“ d.o.o Tuzla, bit će obezbijeđena interventna novčana pomoć sa pozicija Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti u skladu sa članom 15. Do 18. Pravilnika o kriterijima i postupku za ostvarivanje prava na proširene oblike socijalne u Gradu Tuzla („Službeni glasnik Općine Tuzla“ broj 11/10 i 2/11 i „Službeni glasnik Grada Tuzla“ 1/17) i to u iznosu od 1.000 KM po korisniku.
  6. Nakon što se dobije konačan izvještaj o nastaloj šteti, razmatrat će se i druge dodatne mjere pomoći. DK

VIJESTI

Najnovije vijesti