Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Vremenske prilike u narednim danima: ”U TK neće biti sniježnih padavina”

Stabilne vremenske prilike koje su obilježile prethodna tri dana, nastavit će se i u narednim danima, barem tako poručuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Tako se, za razliku od drugih dijelova BiH gdje već sada pada snijeg, u Tuzlanskom kantonu ne očekuju sniježne padavine.

”Nema padavina u narednim danima, ali će biti nešto hladnije. Jutarnja temperatura od -2 do 2, dnevne temperature između 5 i 10, ali stabilizacija se očekuje sutra. Sunčano će biti i u četvrtak, u petak, i za vikend, do kraja sedmice dosta vedro i lijepo vrijeme. U četvrtak bit će 13 stepeni, za vikend 18-19 stepeni Celzijusa. Te temperature će rasti prema vikendu,” rekao je Damir Šantić, dežurni meteorolog u FHMZ.

Također, narednih dana se očekuje i slab vjetar umjerene jačine svjernog i sjeveroistočnog smjera. Ove vremenske prilike pogodno će utjecati i na biometeorološku prognozu. Mada će biti stabilnije i bez izrazitih temperaturnih oscilacija kod osjetljivih osoba uzrokovat će tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, posebno tokom jutra.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti