Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Zijad Lugavić izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle

Na današnjoj šestoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Tuzle koju je na osnovu člana 30. Statuta Grada Tuzle, sazvala predsjedavajuća vijeća Nataša Perić pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, dipl. oec Zijad Lugavić izabran je za vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle nakon što je dosadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović odlučio da prihvati mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Mandat vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle u ovom slučaju Zijada Lugavića može trajati najduže tri mjeseca nakon čega će biti raspisani vanredni izbori od strane CIK-a BiH za mandat budućeg grradonačelnika Tuzle na period do narednih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini. “Veoma velika čast i privilegija je dobiti povjerenje za poziciju vršioca dužnosti gradonačelnika grada Tuzle. Dajem obećanje da ću uime svih građana i grđanki Tuzle obnašati ovu funkciju zajedno sa timom saradnika i saradnica na jedan temeljit način, savjesno, odgovorno, efikasno i pošteno. Biću svima na raspolaganju u narednom periodu” – kazao je Lugavić i dodao:

“Iako je vrijeme obavljanja funkcije gradonačelnika grada Tuzle ograničenog trajanja u ovom slučaju veoma sam svjestan odgovornosti posebice ukoliko uzmemo u obzir da sam ovu poziciju nasljedio od gradonačelnika Jasmina Imamovića koji je u protekle 22 godine svoj posao obavljao savjesno, pošteno i bio je predan dužnostima gradonačelnika Tuzle. Imamović je preporodio naš grad i cijeli svoj radni vijek je posvetio razvoju Tuzle. Pred nama je da sačuvemo sve do sada izgrađeno ali radit ćemo i na implementaciji novih projekata i vrijednosti” – naglasio je Lugavić.

Novoizabrani vršilac dužnosti gradonačelnika grada Tuzle Zijad Lugavić također je naglasio da će svkako jedan od fokusa rada biti održavanje zajedničkog života i tekovina antifažizma uz stvaranje još boljeg i kvalitetnijeg ambijenta za razvoj socijalne pomoći, oblasti kulture, sporta, umjetnosti ali i uspješnije poslovanje privrednih subjekata. Zijad Lugavić, doktor društvenih nauka iz područja ekonomije od 2021. godine do sada je obavljao dužnost pomoćnika gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj poduzetništvo i poljoprivredu. Lugavić je obavljao dužnosti i pomoćnika gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove i za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti. Njegovu profesionalnu karijeru, koja obuhvata rad u u mnogim značajnim oblastima života i rada, kao što su ekonomski razvoj i poduzetništvo, kultura, sport, pitanja mladih, saradnja sa nevladinim sektorom, pitanja nacionalnih manjina, inspekcisjki poslovi, te radu realnoom sektoru, krasi i bogata univerzitetska karijera.

Zijad Lugavić obavljao je dužnost vanjskog saradnika na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, te profesora Visoke škole “FINra” u Tuzli. Zvanje docenta iz oblasti menadžmenta, stekao je početkom ove godine. Tokom svoje profesionalne karijere, bio je član, a i komandant Gradskog štaba civilne zaštite, kao i predsjednik Gradske komisije Tuzla za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BIH2013.godine. Bio je pripadnik Armije R BiH od aprila 1993. do decembra 1995. godine.

TUZLANSKI.BA

VIJESTI

Najnovije vijesti