Četvrtak, 25 Jula, 2024

ŽOFK “GRADINA” Srebrenik – pet godina od osnivanja kluba

ZOFK bez

Ženski FK “Gradina” Srebrenik ovh dana obilježava petogodišnjicu osnivanja. U tom periodu postigli su izuzetno zapažene rezultate i dokazali opravdanost formiranja. -“Pet godina postojanja, u kojih smo postali jedan od najboljih sportskih kolektiva na područiju Tuzlanskog kantona, viceprvaci Bosne i Hercegovine u sezoni 2009/2010, najbolja seniorska ekipa u kategoriji nogometa Općine Srebrenik za 2013, dali desetak reprezentativki svih selekcija Bosne i Hercegovine, uspješno nastupi na mnogobrojnim međunarodnim turnirima u BiH i inostranstvu, odigrali historijsku utakmicu u ženskom nogometu u BiH (prva utakmica Premijer ženske lige BiH odigrana je u Srebreniku 17.08.2013 16:30 ŽOFK “GRADINA” – ŽNK ČELIK 1:1) i uspješno nastavili takmičenje u tom rangu i trenutno smo među 4 najbolja kluba u Bosni i Hercegovini”- s ponosom  ističe generalni sekretar kluba Fahrudin Muhedinović Tito.
Tito
Klub koji se uspješno takmiči u Prmijer ženskoj ligi BiH, Ženskoj nogometnoj ligi F BiH za kadetkinje i pionirskoj kategoriji na nivou Federacije BiH. Klub koji ima registrovanih 50 igračica svih uzrasta, i koji ulaže značajne napore u popularizaciji ženskog nogometa/fudbala u BiH.
ZOFK zajednicka
-“Već u petak putujemo u Srbiju na turnir u Đurđevo kod Novog Bečeja, a  26/27 maja čeka nas Pionirski KUP Federacije BiH u Sarajevu. Očekivanja, s obzirom na dosadašnje rezultate su dobra” , naglašava Muhedinović.
Zofk
                TO SMO MI – ŽENSKI OMLADINSKI FUDBALSKI KLUB “GRADINA” SREBRENIK

 

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE