Utorak, 18 Juna, 2024

Advokatica Rešidović: Fuad Kasumović nije u bjekstvu, sarađuje s organima gonjenja

Jedna od advokatica Fuada Kasumovića Jesenka Rešidović kazala je za Klix.ba da gradonačelnik Zenice nije u bjekstvu i da je organima gonjenja poznato gdje se on nalazi.

Ona je navela da je informacija Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona o tome da je Kasumović u bjekstvu – netačna. Ne može dati više informacija povodom toga gdje se on nalazi, no kaže da su njegovi advokati u kontaktu sa SIPA-om.

“O tome ne mogu sada detaljno govoriti, ali ono što vam mogu reći je da nije u bjekstvu. Jedan od njegovih branitelja je u kontaktu s organima gonjenja koji znaju gdje se gradonačelnik nalazi”, rekla nam je ona.

Osim advokatice Jesenke Rešidović, braniteljski tim Fuada Kasumovića čine još advokati Edina Rešidović i Asim Crnalić.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona se ranije oglasilo povodom navoda Kasumovića na njegovom Facebook profilu da je “u pratnji policijskih službenika” kazavši da to nije tačno i da je on u bjekstvu. Međutim, advokatica Rešidović poručuje da Kasumović sarađuje s policijskim agencijama.

Akcija SIPA-e, u kojoj je pretreseno 11 objekata, između ostalog i privatne i službene prostorije koje koristi Kasumović, rezultat je višemjesečne istrage protiv njega i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezu s poslovanjem Zenicatransa. Među uhapšenima u današnjoj akciji su bivši gradski pravobranilac Zlatko Osmanović, bivši direktor Zenicatransa Besim Husaković, kao i bivši predsjednik Nadzornog odbora tog preduzeća Vahdet Drino te drugi.

VIJESTI

Najnovije vijesti