Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Besplatna članarina za sve učenike i studente u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se žele učlaniti besplatna. Ovaj projekat je na prijedlog gradonačelnika prihvaćen na sjednici Gradskom vijeća od strane svih vijećnika i ovo je jedinstven i pozitvan primjer na području Tuzlanskog kantona koji daje podstrek učenicima da svojim obrazovanjem grade svoju budućnost i budućnost svoje lokalne zajednice i  domovine Bosne i Hercegovine.

U prostorijama biblioteke održan je sastanak sa predstavnicima Centra za kulturu i informisanje i svih osnovnih škola i Mješovite srednje škole Srebrenik  gdje je istaknuto kako će se realizacijom ovakvog projekta osnažiti promocija biblioteke, bibliotečkih usluga i uopće promovisanje čitanja, ljubavi prema čitanju i knjizi kod mladih. Svi  učenici i studenti imaće mogućnost da potpuno besplatno mogu ući u čarobni svijet knjige u biblioteci koja je svojevrsna riznica znanja  i očekuje se da će ovu pogodnost iskoristiti u što većem broju.

Za projekat besplatne članarine u Gradskoj biblioteci sredstva su obezbijena u gradskom budžetu, a cilj je da što veći broj mladih ljudi iskoristi mogućnost besplatne članarine, te da ova pozitivna praksa bude nastavljena i u narednim godinama.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI